Tegneserier

I ly af mørket
Tegneserie antolig
Forlag: Afkom (2020)
Indhold:
Dagon – Sylvester A. Jeppesen
Rotterne i murene – Lauge Eilsøe-Madsen
Den frygtelige gamle mand – Anders Fjølvar
Randolph Carters erklæring – Mathilde “Matt” Riberholdt Jensen
Kattene i Ulthar – L.P. Hømkraft
Billedet i huset – NMAAR
Farven fra rummet – Simon Petersen
Pickmans model – Peder Riis
                                       Udyret i grotten – Christine Reinwald


 
Innsmouth
Titel: Innsmouth
Illustrator: Tom Kristensen
Findes i: Nyarlathotep 4
– Tegneserie af Tom Kristensen baseret på historien ”The Shadow over Innsmouth”.Lovecraft
Titel: Lovecraft
Manuskript: Hans Rodionoff & Keith Giffen (Forord af John Carpenter)
Illustrator: Enrique Breccia
Forlag: gfloystudio (2004)
Hans Rodinoff og Keith Giffen har stået for historien, og Enrique Breccia har lavet de stemningsfulde illustrationer til denne noget specielle Lovecraft-biografi.
Den starter med at berette om Lovecrafts far, der bliver spæret inde for sin sindssyge. Lovecraft er blot en lille dreng, og hans mor må flytte hjem til sine forældre. Her ser vi, hvordan drengen i løbet af dagen render rundt og leger, at han er araberen Abdul Alhazrad, og hvordan bedstefaderen læser horrorfortællinger højt om aftenen. Senere følger vi Lovecraft til møde med KALEM-klubben, og endelig får vi også fortællingen om hans ægteskab med Sonia. Der er mange små sjove detaljer med, som Lovecrafts store appetit hvad angik is, og det at hans mor klædte ham i pigetøj, da han var lille. Det, der så gør denne biografi speciel er, at Lovecraft i denne gengivelse er i besiddelse af Necronomicon. Denne bog giver ham adgang til byen Arkham, hvori han støder på forskellige uhyrligheder, samt på personer vi kender fra hans fortællinger, som f.eks. Wilbur Whaiteley som slægter sin far Yog-Sothoth på, og den menneskelige rotte Brown Jenkins.GRU Album nr.2
Titel : Kulde 
Original titel: Cool air 
Findes i: GRU Album nr.2 
Redaktør: Henning Krue 
Oversætter: Eli Helge Krüger 
Forlag: Interpresse (1977)
Albumet indeholder Kulde, en udgave af Lovecrafts novelle "Cool air", tegnet af Berni Wrightson.Historien er meget tro mod novellen. En ung logerende på et billigt pensionat bliver venner med særlingen der bor ovenpå. Oppe ved denne Dr. Munoz, har det altid meget koldt i sin lejlighed, grundet en sygdom han har. Det bliver dog gradvist skruet ned for kulden, for at han kan holde livet. Men en dag går køleanlægget i stykker og den unge man gør hvad han kan for at køle dr. Muntz, men is holder ikke evigt. I albummet er der også en tegnet udgave af Poe historien Det ovale Værelse tegnet af Richard Corben. 


Seriemagasinet nr. 114
Titel: Rotterne i murene
Original titel: The Rats in the Walls
Findes i: Seriemagasinet nr. 114
Redaktør: Uno Krüger
Forlag: Interpresse 1972
"The Rats in the Walls" er kommet på dansk flere gange. Men her er det en tegnesrieudgave som har fået plads. Jeg ved ikke hvem tegneren er men der er da gjort et udemærket stykke arbejde, i at omsætte denne historie til det tegnede medie. 
Hovedpersonen er af slægten De la Poer, som for flere generationer siden blev fordrevet fra deres slægtsherregård. Hvorfor de blev fordrevet ved han ikke, den historie er efterhånden gået tabt. Han køber gården og sætter den istand til den lokale befolknings store fortrydelse. Undersøgelser af husets historie fortæller om at det skulle være bygget på en gammel tempelplads, der skulle være på alder med "Stonehenge", og i en periode skulle romerne også have haft et tempel der. Han flytter ind sammen med nogle tjenestefolk, og ni katte. Disse katte begynder snart at gå amok om natten og han syntes også selv at han høre rotter der render i murene. En aften løber alle kattene ned til den dør der føre ned til grotterne under huset. Han samler en gruppe mennesker, for at drage ned i dybet. Her finder han sandheden om hvorfor familien blev fordrevet. 


Seriemagasinet nr.209
Titel: Musikken fra det hinsides
Original titel: The Music of Eric Zahn
Findes i: Seriemagasinet nr.209
Redaktør: Uno Krüger
Forlag: Interpresse 1976
Script: Roy Thomas
Art: Johnny Craig
I dette nummer af Seriemagsinet er det "The Music of Eric Zahn", som er blevet omsat til tegneserie. 
Man følger en studerende, der i en periode boede i et pensionat på Rue d'Auseil, en gade det aldrig er lykkedes ham at finde efter disse begivenheder. For at spare flytter han ind på en af de øverste etager, som er dårligt i stand. Om natten høre han violinmusik, som er både dragende og skræmmende. Næste dag finder han ud af at det er den stumme tysker Erich Zann, som bor helt oppe under taget i bygningen. Musikken bliver stadig mere dragende, selvom den ikke lyder til at være af denne verden, og efter en uge tager den studerende kontakt til Erich Zann.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar