onsdag den 9. juli 2014

Robert W. Chambers - Jagten på det ukendte

The King in Yellow er ikke udkommet på dansk, og i det hele taget er det ikke meget der er blevet oversat af Robert W. Chambers historier til dansk. En er det dog blevet til, og den er at finde i hæftet Månedens bedste Science-Fiction fra Marts 1976 udgivet af Science Fiction Cirklen (1976).

Jagten på det ukendte.
Historien er en bygget op på den typiske måde, med en mand der sidder og med rystende hånd beretter hans historie. Han var blevet sendt ud af den ZOO han arbejdede på for at undersøge om en henvendelse var sand. En gammel mand havde skrevet at han havde et levende par af Grejl-fugle, en fugl der er uddød.
Han finder manden og han finder fuglene. han finder dog også en amfibermand, der skræmmer livet af ham.

De har desværre valgt kun at oversætte en del af historien. Den kan sagtens stå for sig selv som den er her. Der skulle også have været brugt mere plads end der er i det tynde blad hvis de skulle have haft det hele med. Vil man have hele historien, må man ty over til de engelske bøger. Chaosium har for udgivet The Yellow Sign and other storier (2000) en samling med alle Chambers weird tales, og heri er hele historien.

3 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. du kan finde en del af novellerne fra 'the king in yellow' her, som ebog (epub og mobi) oversat til dansk:

  http://ebookpublish.dk/content/article/view/322/Forord

  SvarSlet
 3. Spændende projekt du har gang i med The King in Yellow. Giv endeligt besked når du er igennem hele oversættelsen

  SvarSlet